Oamenii nu sunt singurii care sufera iarna. Vehiculele de astazi, in general, sunt mai fiabile decat cele fabricate in trecut, insa anumite sisteme sunt mai sensibile la frig, zapada si gheata.  Deci este important sa pregatim din timp aceste sisteme pentru sezonul rece.

Anvelope

Cauciucul este un material natural rezistent, dar la frig extrem poate provoca fisuri care ar putea duce la o explozie in timpul deplasarii. Chiar si anvelopele de calitate pot pierde in tractiunea pe gheata sau zapada. Recomandam ca inainte de a incepe sezonul rece sa verificati anvelopele pentru a va asigura ca acestea sunt in stare buna si corespund anotimpului.

Vizibilitate

Farurile, parbrizele, geamurile, dispozitivele de spalare si lichidul trebuie sa functioneze corect pentru a va asigura ca aveti cea mai buna vizibilitate in timp ce conduceti. Verificati farurile pentru a fi sigur ca lucreaza corespunzator si ajustatile pentru acuitatea vizuala optima. Pastrati farurile, parbrizele si ferestrele curate de acumularea murdariei care poate aparea atunci cand conduceti pe drumuri sarate sau slefuite. De asemenea, verificati stergatoarele de parbriz pentru a va asigura ca acestea nu sunt uzate. Verificati nivelul lichidului de stergere in mod regulat si pastrati rezervorul plin cu lichid de iarna – nu apa.

Baterie

Vremea rece poate fi problematica pentru baterie. Asigurativa ca conexiunile nu sunt supuse coroziunii. Periodic verificati functionalitatea bateriei.